Arkiv

#001 Guldhornene

Third Ear fortæller historien om landets vel nok mest kendte nationalklenodier - Guldhornene og om den jyske indbrudstyv Sonni, der brød ind og stjal dem.

#002 Fædre, Sønner og Helligånder

Fædre der taler ud, sønner der fotograferer, ånder der efterlader beskeder. Alverdens erfaringer givet fra far til søn og tilbage igen.

#003 Spekulation i sanselighed

I denne udgave af Third Ears undersøger Tim Hinman eftersmældet af den eksplosion, der udgik fra vores lille land i 1969. Det år hvor pornografien blev frigivet.

#004 Rieper-Holm-Sagen

Third Ears Krister Moltzen er blevet besat af en mand ved navn Noa Jason Kastrup, eller måske hedder han Casper Klaus Von Kaufman eller er det Zasper Rubinstein.

#005:1 Vilhelm Hammershøis spøgelse

Hvorfor brugte Vilhelm Hammershøi en stor del af sit liv på at male forladte rum? Og hvorfor poserede hans kone Ida altid med ryggen til?

#005:2 På sporet af Søren Kierkegaard

Den amerikanske radioproducer Benjamen Walker leder efter sin helt Søren Kierkegaard i København.

#006 Den anden side

Third Ear inviterer dig til at følge efter Alice ned i kaninhullet, ind i mørket og ud i det fremmede. Til at se virkeligheden gennem kunstnersindets magiske spejl.

#007 Patienten

Tim Hinman præsenterer historier om kunst som helbreder og lindrer - om den virkning rum, farver, ord og musik har på kroppen.

#008 I en forstad til mørket

Third Ears Krister Moltzen har set sig nødsaget til at tage tilbage til sin hjemstavn i hjertet af Jylland for at få rette op på en gammel fejltagelse.

#009 Hestene er stille

I denne udgave af Third Ear vælter skeletterne ud af videnskabet, når vi forsøger at fange lyden af livet efter døden.

#010 The Garden

Third Ears Tim Hinman er ude at kigge bag Frederikstadens facader for at finde en historisk historie fra 1700-tallet.

#012 Siddende Unge Mennesker

En kærlighedshistorie som stilleleben. Pejk Malinovski kigger nærmere på statuen "Siddende Unge Mennesker" opført ved foden af Dronning Louises bro.

#013 Farfars to liv

Der er hemmeligheder i alle familier. Der er bare nogle, der er bedre til at holde på dem end andre.

#014 Mørk jul

Det her er Third Ears udforskning af julens vrangsider. Tim Hinman har sammensæt en julemedley med alt det værste fra hjerternes fest.

#015 Monster

Kom med på jagt efter et uhyre i en mørk skov i udkanten af Silkeborg. Få historien om et højt hegn på kanten af København og en frygtløs ung mand på et tog.

#016 Psyko

En af tidernes mest skræmmende myter er stadig sprællevende. I forsøget på at komme igennem til Charles Manson og knække gåden om ham går noget helt galt.

#017 Menneskehedens Fjende

I denne udgave af Third Ear skal vi møde piratpersonligheder fra dengang, hvor klap for øjet og træben var mode og fra nu hvor det er kalasnikoffs og bare tæer.

#018 Kavalererne på Rungstedlund

Det er efterkrigstid. Karen Blixen lever et tilbagetrukket liv i idylliske Rungstedlund. Hun er syg, alene og føler sig som en fremmed.

#019 Moon

Tim Hinman inviterer på en lydvandring i månelyset. Vi stater ved en 5000 år gammel jættestue hvor vi skal se en fuldmåneopgang astronom Claus Clausen.

#020 Slutninger

Det her er den måske sidste udgave af Third Ear. Så det er klart at program #20 skal handle om slutninger - alle mulige former for slutninger.

#021 Jagten på U534

Third Ear er taget på skattejagt med Dynamit Åge og Indianer Stig.

#022 Poetry, Texas

Amerika, Texas, Dallas og så en time stik øst, dér ligger en lille undseelig by, Poetry hedder den. Det er dér vi skal hen.

#023 Sisyfos

I denne udgave af Third Ear følger Tim Hinman med op og ned af bjergsiden, hvor Sisyfos arbejder.

#024 Soundtracks of Our Lives

Third Ear goes out in English this time - and it's all about sound and listening.

#025 Fortabte Sønner

Som teenager har du sikkert også siddet i et parcelhus i en forstad og tænkt ’ham dér han kan bare ikke være min rigtige far!’.

#026 Det Blå Brev

En mand rydder dødsboer og så er han nysgerrig. Meget nysgerrig.

#027 I Et Forhold Med…

En kærlighedshistorie med et tvist, som du bliver nødt til at lytte til fra ende til anden for at forstå, hvad den egentlig handler om.

#028 Kvinden på Isen

Third Ears Rikke Houd er på sporet af Karen Roos, en ung dansk kvinde, der forsvandt på isen udenfor den lille Østgrønlandske by Tasiilaq.

#029 Hvad er du bange for?

Denne gang kaster Third Ear sig frådende over temaet frygt. Rigtig, ægte håndgribelig frygt: Den form for frygt, der kan lamme dig eller drive dig på flugt.

#030 Livet på Mars Kapitel 1

Ude på Refshaleøen i udkanten af København er der et vaskeægte rumkapløb i gang. Sådan et som det, vi kender fra dengang med USA og Sovjet.

#031 Livet på Mars Kapitel 2

Når holdet bag rumprogrammet Mars One møder op i deres hollandske hovedkvarter, er det for at sende en håndfuld mennesker til Mars, hvor de skal leve på en base

#032 Livet på Mars Kapitel 3

Det hollandske rumprogram ’Mars One’ vil skabe det største tv-hit i verdenshistorien. Større end De Olympiske Lege, større end månelandingen.

#033 Livet på Mars Kapitel 4

Hvordan bliver det egentligt for de første, der skal leve på Mars? Hvor farligt bliver det? Hvor ensomt bliver det? Hvor kedeligt bliver det?

#034 Dobbeltgænger

To unge mænd med samme navn mødtes i Viborg for 13 år siden, Thomas Andersen og Thomas Andersen.

#035 Ringbindsattentatet Afsnit 1

Første afsnit i krimiserien om en af Danmarkshistoriens mest mærkværdige kriminalsager blandt midtfirsernes ruskindsjakker, skulderpuder, pink læbestift og store...

#036 Ringbindsattentatet Afsnit 2

I andet afsnit af podcastkrimiserien fra slutfirsernes forstads-danmark er spørgsmålet, hvem der har konstrueret det ringbind med en skarpladt pistol, der går af...

#037 Ringbindsattentatet Afsnit 3

Efterhånden er alle dem, der er tættest på Bent, mistænkt for at have konstrueret det ringbind med snoretræk og pistol, der var tæt på at blive Bents endeligt.

#038 Ringbindsattentatet Afsnit 4

Rejseholdets erfaring siger, at der helst skal være et gennembrud i en sag efter 2-3 uger. Men der er nu gået halvanden måned siden Bent blev skudt i maven.

#039 Ringbindsattentatet Afsnit 5

Nu har Rejseholdet omsider en hovedmistænkt i sagen om et ringbind bygget om til en attentatmaskine. Det er taxachaufførens elskerindes bror. Men hvem er det så?

#040 Ringbindsattentatet Afsnit 6

Hvad er det egentligt Leif Strohmann er blevet hyret til af ledelsen i TO Data? Er Leif lejemorder?

#041 Historien om Lukas Afsnit 1

Det er en stille dag mellem jul og nytår 2014, indtil telefonen ringer på Jakob Sheikhs kontor på Politiken. En mor fortæller grådkvalt i den anden ende af røret..

#042 Historien om Lukas Afsnit 2

I andet afsnit af 'Historien om Lukas’ fortæller Lukas' mor, Karolina, Jakob Sheikh om en følsom dreng på kant med loven, der leder efter rammer og plads i verden.

#043 Historien om Lukas Afsnit 3

Lukas er væk. Hverken hans mor eller kommunen ved, præcist hvor han befinder sig.

#044 Historien om Lukas Afsnit 4

Lukas ringer til sin mor Karolina fra grænsen til Syrien, han er på vej ind. Han er der som nødhjælpsarbejder - fortæller han - for at hjælpe kvinder og børn.

#045 Drengen på Knallerten

En stor dreng på en 4 gears Yamaha har taget en beslutning og er på vej til at gøre noget, der vil sende hans liv i en ganske særlig retning.

#046 Gangsteren i Skoven

Et umage par - Anna og Nedim - er på roadtrip i Nordsjælland for at finde et hemmeligt sommerhus.

#047 Kummefryseren

I 1990'ernes København var hans navn berømt og berygtet i byens kriminelle underverden. 'Kummefryseren' kaldte de ham.

#048 Til Linda

Linda er rejst til Færøerne, hvor hun voksede op med sin tvillingebror Rasmus. Hun vil finde ud af, hvad det egentligt, var der skete med ham.

#049 Robert og Thetanerne Afsnit 1

En dag bliver Robert anholdt af to kvinder i uniformer, der ikke er fra politiet. De henter ham i rækkehuset i Valby, og de fører ham til afhøring et sted midt

#050 Robert og Thetanerne Afsnit 2

Dette er andet afsnit af Robert og Thetanerne, hvori Robert Dam bliver personalechef, bliver forelsket og bliver et åndeligt supermenneske.

#051 Robert og Thetanerne Afsnit 3

Robert er på vej i forhør hos Scientologys Executive Counsil inde på Jernbanegade. Robert har været i Scientology i 12 år og om lidt vil han blive sat overfor sit

#052 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 1

Der er noget galt på det gamle Ørslev Kloster. Intet er som det plejer at være. Ting forsvinder, rygterne går, stemningen er elendig, og om natten..

#053 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 2

En gåde. En skjult logik. Og en penibel situation, der kan afværges ved hjælp af en Golden Retriever, en ateistisk sagfører, en omdiskuteret dæmonuddrivelse og et..

#054 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 3

Et lift, en bemærkning, en fremgangsmåde og en tung kuffert, som transporteres med hver eneste gang. Alle de små spor og aftryk bliver mere og mere genkendelige.

#055 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 4

Det her er omfattende. På Danmarkskortet over hendes svindelnumre bliver der kortere og kortere imellem de røde prikker.

#056 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 5

Det, vi har set indtil nu, er kun toppen af isbjerget. Og her kommer isbjerget.

#057 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 5A

Vi har én god og én dårlig nyhed til dig. Eller måske nærmere tre gode og én dårlig nyhed til dig. Lad os forklare...

#058 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 6

Et enkelt døgn. Det er det eneste forspring, hun har, da hun forlader kirken i Emdrup. Krister Moltzen føler sig forberedt og klar, for han ved efterhånden så meget..

#059 Kvinden Med Den Tunge Kuffert Afsnit 7

...ja, det hedder det sidste afsnit i serien – Mødet. Og den starter i bus 5A, med Krister knæ mod knæ med hende, han har været på sporet af så længe.
21 Roser

21 Roser

Det skulle være et nemt job for den tre mand store narkoafdelingen på Slagelse politigård anno 1997. ”Noget I kan klare med venstre hånd”, siger chefen...

Worms Skat

Lyt med på Third Ears gotiske true-crime-kostumedrama-skattejagts-eventyr!

Guldringens forbandelse

Guldringens forbandelse: en undervands-dokumentar-spøgelseshistorie-podcast-serie i 4 dele.

Breve fra Englene

Det var en usædvanlig dårlig sommer i København 1987, da brevene begyndte at dumpe ind hos DSBs generaldirektør - breve fra Englene…