Arkiv

#001 Guldhornene

Third Ear fortæller historien om landets vel nok mest kendte nationalklenodier - Guldhornene og om den jyske indbrudstyv Sonni, der brød ind og stjal dem.

#002 Fædre, Sønner og Helligånder

Fædre der taler ud, sønner der fotograferer, ånder der efterlader beskeder. Alverdens erfaringer givet fra far til søn og tilbage igen.

#003 Spekulation i sanselighed

I denne udgave af Third Ears undersøger Tim Hinman eftersmældet af den eksplosion, der udgik fra vores lille land i 1969. Det år hvor pornografien blev frigivet.

#004 Rieper-Holm-Sagen

Third Ears Krister Moltzen er blevet besat af en mand ved navn Noa Jason Kastrup, eller måske hedder han Casper Klaus Von Kaufman eller er det Zasper Rubinstein.

#005:1 Vilhelm Hammershøis spøgelse

Hvorfor brugte Vilhelm Hammershøi en stor del af sit liv på at male forladte rum? Og hvorfor poserede hans kone Ida altid med ryggen til?

#005:2 På sporet af Søren Kierkegaard

Den amerikanske radioproducer Benjamen Walker leder efter sin helt Søren Kierkegaard i København.

#006 Den anden side

Third Ear inviterer dig til at følge efter Alice ned i kaninhullet, ind i mørket og ud i det fremmede. Til at se virkeligheden gennem kunstnersindets magiske spejl.

#007 Patienten

Tim Hinman præsenterer historier om kunst som helbreder og lindrer - om den virkning rum, farver, ord og musik har på kroppen.

#008 I en forstad til mørket

Third Ears Krister Moltzen har set sig nødsaget til at tage tilbage til sin hjemstavn i hjertet af Jylland for at få rette op på en gammel fejltagelse.

#009 Hestene er stille

I denne udgave af Third Ear vælter skeletterne ud af videnskabet, når vi forsøger at fange lyden af livet efter døden.

#010 The Garden

Third Ears Tim Hinman er ude at kigge bag Frederikstadens facader for at finde en historisk historie fra 1700-tallet.

#012 Siddende Unge Mennesker

En kærlighedshistorie som stilleleben. Pejk Malinovski kigger nærmere på statuen "Siddende Unge Mennesker" opført ved foden af Dronning Louises bro.

#013 Farfars to liv

Der er hemmeligheder i alle familier. Der er bare nogle, der er bedre til at holde på dem end andre.

#014 Mørk jul

Det her er Third Ears udforskning af julens vrangsider. Tim Hinman har sammensæt en julemedley med alt det værste fra hjerternes fest.

#015 Monster

Kom med på jagt efter et uhyre i en mørk skov i udkanten af Silkeborg. Få historien om et højt hegn på kanten af København og en frygtløs ung mand på et tog.

#016 Psyko

En af tidernes mest skræmmende myter er stadig sprællevende. I forsøget på at komme igennem til Charles Manson og knække gåden om ham går noget helt galt.

#017 Menneskehedens Fjende

I denne udgave af Third Ear skal vi møde piratpersonligheder fra dengang, hvor klap for øjet og træben var mode og fra nu hvor det er kalasnikoffs og bare tæer.

#018 Kavalererne på Rungstedlund

Det er efterkrigstid. Karen Blixen lever et tilbagetrukket liv i idylliske Rungstedlund. Hun er syg, alene og føler sig som en fremmed.

#019 Moon

Tim Hinman inviterer på en lydvandring i månelyset. Vi stater ved en 5000 år gammel jættestue hvor vi skal se en fuldmåneopgang astronom Claus Clausen.

#020 Slutninger

Det her er den måske sidste udgave af Third Ear. Så det er klart at program #20 skal handle om slutninger - alle mulige former for slutninger.

#021 Jagten på U534

Third Ear er taget på skattejagt med Dynamit Åge og Indianer Stig.

#022 Poetry, Texas

Amerika, Texas, Dallas og så en time stik øst, dér ligger en lille undseelig by, Poetry hedder den. Det er dér vi skal hen.

#023 Sisyfos

I denne udgave af Third Ear følger Tim Hinman med op og ned af bjergsiden, hvor Sisyfos arbejder.

#024 Soundtracks of Our Lives

Third Ear goes out in English this time - and it's all about sound and listening.

#025 Fortabte Sønner

Som teenager har du sikkert også siddet i et parcelhus i en forstad og tænkt ’ham dér han kan bare ikke være min rigtige far!’.

#026 Det Blå Brev

En mand rydder dødsboer og så er han nysgerrig. Meget nysgerrig.

#027 I Et Forhold Med…

En kærlighedshistorie med et tvist, som du bliver nødt til at lytte til fra ende til anden for at forstå, hvad den egentlig handler om.

#028 Kvinden på Isen

Third Ears Rikke Houd er på sporet af Karen Roos, en ung dansk kvinde, der forsvandt på isen udenfor den lille Østgrønlandske by Tasiilaq.

#029 Hvad er du bange for?

Denne gang kaster Third Ear sig frådende over temaet frygt. Rigtig, ægte håndgribelig frygt: Den form for frygt, der kan lamme dig eller drive dig på flugt.

#030 Livet på Mars Kapitel 1

Ude på Refshaleøen i udkanten af København er der et vaskeægte rumkapløb i gang. Sådan et som det, vi kender fra dengang med USA og Sovjet.

#031 Livet på Mars Kapitel 2

Når holdet bag rumprogrammet Mars One møder op i deres hollandske hovedkvarter, er det for at sende en håndfuld mennesker til Mars, hvor de skal leve på en base

#032 Livet på Mars Kapitel 3

Det hollandske rumprogram ’Mars One’ vil skabe det største tv-hit i verdenshistorien. Større end De Olympiske Lege, større end månelandingen.

#033 Livet på Mars Kapitel 4

Hvordan bliver det egentligt for de første, der skal leve på Mars? Hvor farligt bliver det? Hvor ensomt bliver det? Hvor kedeligt bliver det?

#034 Dobbeltgænger

To unge mænd med samme navn mødtes i Viborg for 13 år siden, Thomas Andersen og Thomas Andersen.

#035 Ringbindsattentatet Afsnit 1

Første afsnit i krimiserien om en af Danmarkshistoriens mest mærkværdige kriminalsager blandt midtfirsernes ruskindsjakker, skulderpuder, pink læbestift og store...

#036 Ringbindsattentatet Afsnit 2

I andet afsnit af podcastkrimiserien fra slutfirsernes forstads-danmark er spørgsmålet, hvem der har konstrueret det ringbind med en skarpladt pistol, der går af...

#037 Ringbindsattentatet Afsnit 3

Efterhånden er alle dem, der er tættest på Bent, mistænkt for at have konstrueret det ringbind med snoretræk og pistol, der var tæt på at blive Bents endeligt.

#038 Ringbindsattentatet Afsnit 4

Rejseholdets erfaring siger, at der helst skal være et gennembrud i en sag efter 2-3 uger. Men der er nu gået halvanden måned siden Bent blev skudt i maven.

#039 Ringbindsattentatet Afsnit 5

Nu har Rejseholdet omsider en hovedmistænkt i sagen om et ringbind bygget om til en attentatmaskine. Det er taxachaufførens elskerindes bror. Men hvem er det så?

#040 Ringbindsattentatet Afsnit 6

Hvad er det egentligt Leif Strohmann er blevet hyret til af ledelsen i TO Data? Er Leif lejemorder?

#041 Historien om Lukas Afsnit 1

Det er en stille dag mellem jul og nytår 2014, indtil telefonen ringer på Jakob Sheikhs kontor på Politiken. En mor fortæller grådkvalt i den anden ende af røret..

#042 Historien om Lukas Afsnit 2

I andet afsnit af 'Historien om Lukas’ fortæller Lukas' mor, Karolina, Jakob Sheikh om en følsom dreng på kant med loven, der leder efter rammer og plads i verden.

#043 Historien om Lukas Afsnit 3

Lukas er væk. Hverken hans mor eller kommunen ved, præcist hvor han befinder sig.

#044 Historien om Lukas Afsnit 4

Lukas ringer til sin mor Karolina fra grænsen til Syrien, han er på vej ind. Han er der som nødhjælpsarbejder - fortæller han - for at hjælpe kvinder og børn.

#045 Drengen på Knallerten

En stor dreng på en 4 gears Yamaha har taget en beslutning og er på vej til at gøre noget, der vil sende hans liv i en ganske særlig retning.

#046 Gangsteren i Skoven

Et umage par - Anna og Nedim - er på roadtrip i Nordsjælland for at finde et hemmeligt sommerhus.

#047 Kummefryseren

I 1990'ernes København var hans navn berømt og berygtet i byens kriminelle underverden. 'Kummefryseren' kaldte de ham.

#048 Til Linda

Linda er rejst til Færøerne, hvor hun voksede op med sin tvillingebror Rasmus. Hun vil finde ud af, hvad det egentligt, var der skete med ham.

#049 Robert og Thetanerne Afsnit 1

En dag bliver Robert anholdt af to kvinder i uniformer, der ikke er fra politiet. De henter ham i rækkehuset i Valby, og de fører ham til afhøring et sted midt

#050 Robert og Thetanerne Afsnit 2

Dette er andet afsnit af Robert og Thetanerne, hvori Robert Dam bliver personalechef, bliver forelsket og bliver et åndeligt supermenneske.

#051 Robert og Thetanerne Afsnit 3

Robert er på vej i forhør hos Scientologys Executive Counsil inde på Jernbanegade. Robert har været i Scientology i 12 år og om lidt vil han blive sat overfor sit